Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sanskom Mostu održana je  manifestacija pod nazivom “Umjetnost bez granica” u kojoj, različitim sadržajima i performansima sudjeluju sve lokalne zajednice s područja Unsko sanskog kantona, pa i Općina Sanski Most.

Svaki grad ili općina se predstavlja određenim vidom umjetnosti,a Sanski Most ove godine kiparstvom. Tim povodom danas je upriličen cjelodnevni program u sklopu kojeg se prezentira ovaj vid umjetnosti, a cijeli događaj je zamišljen kao omaž kiparskom i književnom djelu Nedžada Ibrišimovića.

U  malom parku je organizovana mala radionica kiparstva koju je vodio poznati kipar iz Cazina, Ismet Kasumović, jedan od organizatora nadaleko čuvene kiparske kolonije koja  se održava u Ostrošcu kod Cazina.

Učesnicima radionice danas su predstavljeni osnovni koraci kada je riječ o oblikovanju i upotrebi gline.

“Umjetnost bez granica”  se održava već drugu godinu zaredom i ovaj put je okupila i ujedinila sve gradove i općine iz našeg kantona, koji će tokom osam dana trajanja festivala zajedno raditi na promociji i isticanju umjetničkih vrijednosti Unsko-sanskog kantona.

Upriličena je i izložba salonskih figura od terakote iz fundusa Kolonije Ostrožac, a u 21 sat biće otvorena izložba fotografija skulptura Nedžada Ibrišimovića, autora Almina Zrne. Potom će uslijediti književno veče, te razgovori o Ibrišimovićevom kiparskom djelu, uz poetski omaž i muzički performans.