Gradska uprava Prijedor počela je danas isplatu stipendija za školsku i akademsku 2023/2024. godinu za šta je planirano 550.000, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Pravo na stipendiju ostvarilo je 166 učenika, od kojih 68 prema socijalnom statusu i po 49 za deficitarna zanimanja i prema uspjehu u školi.

Iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i pronatalitetnu i demografsku politiku pojašnjeno je da je javnim konkursom bilo planirano po 45 deficitarnih i 45 prema uspjehu u školi, ali su liste proširene zbog jednake ispunjenosti uslova i istog broja bodova kod više kandidata.
Pravo na stipendiju ostvario je i 91 student, od čega 30 prema socijalnom statusu, 38 prema deficitarnosti zanimanja i 23 prema uspjehu na studijama, kao i 18 studenata koji su odustali od gradske stipendije u korist stipendije Ministarstva za visoko obrazovanje i naučnotehnološki razvoj Rs.

Stipendije je nastavilo primati 17 studenata i 27 učenika koji su prošle školske i akademske godine ostvarili ovo pravo prema deficitarnosti zanimanja.

Na javni konkurs bilo je prijavljeno 385 učenika i 221 student.

Agencije