Novoformirana Turistička zajednica Općine Sanski Most potpisala je svoj prvi ugovor kojim se planira realizacija projekta izgradnje adrenalinskog parka za djecu. Ovaj projekat je kandidiralo i biće njegov realizator Planinarsko ekološko društvo „Kanjon“, a ovaj sadržaj biće izgrađen u blizini njihovog planinarskog doma na području Kamengrada.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 10 hiljada maraka i sredstva će biti osigurana iz općinskog budžeta. Biće ovo po mnogo čemu jedinstven sadržaj namjenjen najmlađim stanaovnicima Sanskog Mosta. Kada se radi o projektima Turističke zajednice Sanski Most u ovoj godini, planirana je realizacija još jednog čiji će nosilac biti „Mulež“, drugo planinarsko društvo u našem gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, riječ je o izgradnji visećeg mosta i ferate koji će upotpuniti planinarsku infrastrukturu na planini Mulež te podstaći razvoj planinarstva na ovim prostorima. Realizacija ovoga projekta očekuje se u narednom periodu a njegova vrijednost je 30 hiljada maraka.

Od Turističke zajednice Općine Sanski Most, koja je formirana prije nekoliko mjeseci očekuje se da u narednom periodu kreira turističke sadržaje i radi na osnaživanju ove privredne grane.