Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRD SANA Prijedor je  21.01.2023. godine krenulo sa distribucijom dozvola za 2023.godinu, a od ove godine uvedena je novina pa svaki ribolovac da bi obnovio članstvo mora da ima položen ribolovački ispit.

Ribolovci koji imaju dozvolu zadnje tri godine automatski imaju položen ispit i plaćaju uvjerenje 10,00 KM. Ribolovci koji imaju manje od tri godine obavezni su da polažu ribolovački ispi.

Zbog nemara i nerada ljudi koji su prethodno upravljali ribolovnom zonom Grada Prijedora prije osnivanja novog udruženja bili smo u situaciji da 2020. godine niko nije dobio na gazdovanje naše vode,te samim tim nijedan ribolovac sa područja našeg udruženja tehnički nema mogućnost da ima dozvolu zadnje tri godine,zbog čega su svi u obavezi da polažu ribolovački ispit navode iz prijedorskog ribolovačkog udruženja.

 

17.09.2023. godine održaće se polaganje ribolovačkog ispita za članove SRD “SANA” iz Prijedor.

Zbog specifične situacije i potrebe da svi članovi udruženja polažu isti ,ispit će će se održati u dva navrata i to u gore navedenom datumu i drugi krajem oktobra mjeseca, za šta će biti naknadno objavljene informacije.

Također, apelujemo na članove da se do 15.09. prijave za polaganje u kancelariji ponedeljak i petak od 8 do 12 h ili na brojeve telefona ribočuvara

Vladislava Tomića: 065/699-856 i

Grujić Radenka: 065/202-957.