Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U mojoj kući uz more nedostaje jedna soba. Ukrali su mi je”.

Neugodno iznenađen bio je vlasnik stana u turističkom naselju u Porto Rotondu, a iznenadili su se i karabinjeri, kojima je prijavio vrlo neobičnu “krađu”.

Fabiano Corti koji živi u mjestu Albano Sant’Alessandro, stigao je na Sardiniju u junu sa suprugom i dvoje djece.

– Namjeravali smo provesti sedmicu na moru u mjestu Punta Asfodeli. Međutim, kad smo došli u naš ljetnikovac, naišli smo na nered, a naše spavaće sobe više nije bilo! Neko je srušio zid i izgradio novi četiri metra dalje – ispričao je Corti, kako javlja Il Corriere della Sera.

Umjesto sobe naišli su na vrlo uski hodnik i prostor dovoljan samo za ormar.

– Uništeno nam je ljetovanje, više puta sam morao obići karabinjere. Nevjerovatno je to što se dogodilo – ispričao je Corti, koji nije skrivao bijes.

Corti i njegova porodica razočarani su otišli sa Sardinije nakon samo nekoliko dana, a on je zatim svoju nevjerovatnu priču ispričao novinaru portala Eco di Bergamo te je priča o “ukradenoj sobi” za nekoliko sati postala viralna na društvenim mrežama.

– Tu su kuću 1984. kupili moji roditelji, braća i ja smo je zavoljeli, proveli smo nezaboravna razdoblja u njoj i zatim smo je naslijedili. Moj brat bio je tamo u septembru prošle godine i soba je još bila tamo. Zimi je selo nenaseljeno i očito su iskoristili taj period kako bi srušili zid i obavili ilegalni posao – ispričao je Corti.

Budući da se zid nije mogao pojaviti niotkuda, nije bilo teško naći krivca. Ispostavilo se da se radi o međukomšijskom sporu.

Policija sada provodi istragu, prikupljajući dokumentaciju i provjeravajući vlasništvo nad tim dijelom stana.

corriere.it