Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina Sanski Most kao glavni investitor, implementirala je projekat rekonstrukcije mosta na rijeci Blihi u naselju Husimovci. Most na rijeci Blihi u naselju Husimovci posljednjih godina bio je u katastrofalnom stanju. Zbog svoje dotrajalosti i vidnih oštećenja, predstavljao je opasnost za prolaznike i prelazak motornih vozila, tako da je još od početka ove godine saobraćaj preko njega u cjelosti bio zatvoren.

Inače, ovaj most je izgrađen u prvim poslijeratnim godinama od strane međunarodnih mirovnih snaga koji su tada boravili na ovom prostoru, ali usljed protoka vremena i intezivnog korištenja, došlo je do značajnih oštećenja zbog čega je skoro pa u potpunosti bio neuslovan za korištenje. Iako je u par navrata rađeno nekoliko manjih intervencija na njegovoj sanaciji, značajniji radovi nisu izvođeni. Općina Sanski Most se u ovoj godini odlučila za realizaciju ovog infrastrukturnog projekta, na vrijeme je raspisan je javni poziv, provedena je cijela procedura izbora najpovoljnijeg ponuđača, te je izvršena njegova rekonstrukcija.

Sanacionim radovima postavljen je novi pod na mostu, ugrađena je zaštitna ograda, tako da prelazak preko njega mještanima više neće predstavljati opasnost, koji su inače u proteklom periodu bili primorani da koriste druge, alternativne i duže relacije kako bi stigli do svojih kuća i poljoprivrednih parcela. Investitor ovog projekta je Općina Sanski Most, vrijednost radova je 37. 000 maraka, a izvođač radova je bila firma NH Avdić iz Sanskog Mosta.