Policijski službenici Polcicijske uprave Prijedor 15.11.2023. godine oko 01,20 časova obavljajući redovnu patrolnu djelatnost u ulici Vojvode Stepe Stepanovića uočili su dva nepoznata lica koja pokušavaju otuđiti akumulator sa radne mašine. Po uočavanju policijskih službenika navedena lica su se motociklom udaljila sa lica mjesta, ali su brzom interevencijom policijskih službenika pronađeni i lišeni slobode.

Utvrđeno je da se radi o licima Đ.Z. i A.N. iz Prijedora, a tokom kriminalističke utvrđeno je da su počinili krivično djelo „Krađa“ otuđivši predmetni akumulator.

Daljim radom izvršen je pretres stambenih prostorija koje koriste osumnjičena lica. Pretresom kod lica A.N. pronađene su i oduzete tri ručne bombe, tri puške i 25 komada metaka različitog kalibra.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv A.N. i Đ.Z. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krađa“, dok će se protiv A.N. dostaviti izvještaj za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.