Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cilju očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti i obezbjeđenja javnog skupa koji će se povodom obilježavanja Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u akciji „Oluja“ održati na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru, u petak 04. avgusta u periodu od 14,00 do 22,00 časa na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u Prijedoru u ulicama: Akademika Jovana Raškovića, Vidovdanska, Branislava Nušića, Meše Selimovića od raskrsnice sa ulicom Vidovdanska do Tržnog centra „Belamioniks“, Oslobodilaca Prijedora, Majora Milana Tepića, Vožda Karađorđa, Miloša Obrenovića od gradske tržnice do raskrsnice sa ulicom Zanatska, Zanatska, Nikole Pašića od raskrsnice sa ulicom Vuka Karadžića do raskrsnice sa ulicom Uskočka, Kralja Petra Prvog Oslobodioca od robne kuće Patrija do raskrsnice sa ulicom Akademika Jovana Raškovića.

U istom vremenskom periodu na snazi će biti i zabrana parkiranja vozila na sljedećim lokacijama: parking prostor u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca (iza robne kuće Patrija), parking prostor Socijalno, parking prostor u novoizgrađenoj ulici između TC „Robot“ i Gradskog stadiona, parking prostor kod OŠ „Desanka Maksimović“, parking prostor u ulici Zanatska, parking prostor kod Sportske dvorane „Mladost“ i parking prostor u ulici Majora Milana Tepića (obe strane).

U okviru preventivnih mjera obezbjeđenja javnog skupa 04. avgusta u vremenskom periodu od 14,00 do 22,00 časa na snazi će biti zabrana rada pravnih lica i preduzetnika koji se nalaze u sljedećim ulicama: Kralja Petra Prvog Oslobodioca uključujući i TC Patrija, Branislava Nušića, Akademika Jovana Raškovića, Zanatska ulica, Vožda Karađorđa, Majora Milana Tepića, Miloša Obrenovića od Trga majora Zorana Karlice do raskrsnice sa ulicom Akademika Jovana Raškovića uključujući UR “Kvin“ izdvojeni prostor bivši Kafe Inter i „Star kafe“.

U istom periodu na snazi se biti i zabrana točenja alkoholnog pića u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u ulicama: Petra Petrovića Njegoša, Kralja Aleksandra do raskrsnice sa ulicom Prote Mateje Nenadovića, Solunska, Vuka Karadžića, Nikole Pašića, Prote Mateje Nenadovića, Kralja Petra Prvog Oslobodioca, Uskočka, Svetosavska do raskrsnice sa ulicom Nikole Pašića, Miloša Obilića, Ahmeta Babića (Stari grad), Muharema Suljanovića do raskrsnice sa ulicom Vojvode Putnika, Žarka Zgonjanina do raskrsnice sa ulicom Vojvode Putnika, Meše Selimovića, Vidovdanska i Miloša Obrenovića.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da tokom održavanja javnog skupa ne ugrožavaju svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana, a pravnim licima i preduzetnicima savjetujemo da se pridržavaju navedenih zabrana kako bi održavanje javnog skupa proteklo uredno.
Takođe apelujemo na učesnike javnog skupa da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, da sa sobom ne nose opasne predmete i pirotehnička sredstva i da u cilju izbjegavanja gužvi i lakšeg kretanja sa sobom ne nose ruksake i torbe.

Pozivamo građane grada Prijedora i učesnike u saobraćaju na strpljenje imajući u vidu obustavu saobraćaja u ulicama u centru grada i apelujemo da koriste alternativne pravce. Na saobraćajnicama na području grada Prijedora koje ne podliježu zabrani obustave i parkiranja saobraćaj će se nesmetano odvijati, kao i tranzit kroz grad, a građanima će biti omogućen pristup zdravstvenim ustanovama i svim ostalim hitnim komunalnim službama na području grada.