Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 05. do 08. jula realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisan je 881 učesnik u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno je sankcionisano 90 učesnika. Po akcentu akcije sankcionisano je 70 učesnika u saobraćaju.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 66 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je 11 vozača. Zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga iz saobraćaja su isključena 4 vozača, od kojih je jedan zadržan lišenjem slobode.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.