Šef kabineta gradonačelnika Danijela Dodoš je na današnjoj konferenciji za novinare istakla da majske svečanosti počinju 8.maja kada će gradonačelnik Prijedora obići Dječiji vrtić ” Radost”.

” Tradicionalno sa najmlađim sugrađanima krećemo u majske svečanosti, a ove godine posebno ističemo da je grad donirao sredstva i renovirana je sala jedne vrtićke grupe i tog dana ćemo imati priliku da vidimo kako izgleda ta renovirana sala”, istakla je Dodoševa.

Ona je dodala da će toga dana najmlađi Prijedorčani u saradnji sa Udruženjem likovnih umjetnika Prijedor početi sa oslikavanjem zgrade vrtića na Urijama.

Svečanosti se nastavljaju 10. maja kada će radnici Gradske uprave Prijedor darivati krv na odjeljenju transfuzije prijedorske bolnice.

” To veče će u Galeriji Sreten Stojanović od 19 časova biti održana humanitarna aukcija radova polaznika škole slikanja Borisa Eremića”, istakla je Dodoševa.

Ona je dodala da u subotu, 11. maja, od 12.00 časova na malom gradskom trgu Turistička organizacija organizuje festival “Zdravica”, te istakla da će taj događaj donijeti dašak nečeg novog u Prijedoru i da se nada će biti posjećen.

U kinu “Kozara” će dvije večeri za redom 11.i 12.maja biti organizovana besplatna projekcija filma o pjevaču DŽeju Ramadanovskom “Nedelja”.

U subotu 11. maja u 20.00 časova Pozorište Prijedor odigraće predstavu 71. sezone “Let iznad kukavičjeg gnijezda”. Ulaz je besplatan, ali potrebno je rezervisati karte.

U nedjelju, 12. maja, u 8.00 časova Planinarsko društvo “Klekovača” organizuje planinarski marš, u 10.00 časova Klub ekstremnih sportova “Albatros” priređuje penjačko takmičenje u svojoj hali.

” U ponedjeljak 13.maja gradonačelnik Prijedora organizuje prijem za najbolje učenike našeg grada, njih 20 će primiti poklon u vrijednosti 200 KM i vjerujem da će to na najbolji način iskoristiti i to su naši đaci zaslužili”, istakla je Dodoševa.

Ona je dodala da će ove godine bilbordi sa slikom najboljih učenika krasiti grad, a da je novina da će ove godine na bilbordima biti i fotografija pet najboljih studenata.
” To je zaista nešto čime se ponosimo i to je naša mladost, naša budućnost “, rekla je Dodoševa.
Za utorak, 14. maja, za 20.00 časova zakazan je nastup kamerne muzike Slavena Balaća i kamernog sastava “Timeus” u Galeriji “Sreten Stojanović”, a za srijedu, 15. maja, za 15.30 časova 63. međunarodna ulična trka na Trgu majora Zorana Karlice.

Dodoševa je dodala da će 15. maja biti uručene nagrade u tri kategorije za najbolje likovne radove na temu ” LJepote mog grada i znamenitosti Prijedora” , a na osnovu pristiglih radova na konkurs koji je Gradska uprava provela u saradnji sa Galerijom “Sreten Stojanović”.

Za srijedu, 15. maja od 15.30 časova biće održana 63. međunarodna ulična trka na Trgu majora Zorana Karlice.
Na Dan grada, u četvrtak, 16. maja, od 10.00 do 13.00 časova trajaće Dječija gradska olimpijada na Trgu majora Zorana Karlice, za 10.30 časova predviđeno je polaganje vijenaca na spomenike “Za krst časni” i Oslobodiocima Prijedora, a za podne svečana akademija u Pozorištu Prijedor.

Toga dana će za najmlađe na Trgu majora Zorana Karlice biti organizovana dječija gradska olimpijada .U večernjim časovima na Malom trgu biće održani koncerti, gdje će za najmlađu publiku nastupati Leontina Vukomanović i hor od 19.00 do 20.30 časova, a od 20.30 do 22.30 grupa “Evergrin”.

” Cijeli program obilježavanja praznika grada baziran je na našim najmlađim sugrađanima, na djeci, na omladini i na budućnosti našeg grada jer to je ono na čemu temeljimo cijelu priču. Ovom prilikom pozivam sugrađane da dođu, da se odazovu nekim od ovih najavljenih događaja i da zajedno obilježimo Dan našeg grada”, poručila je Dodoševa.

Imaće tokom ovih dana, talnije od 8. do 16. maja Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” daje 50 odsto popusta na učlanjenje.