U Sanskom Mostu ovih dana organizuje se niz humanitarnih akcija i događaja s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje našeg sugrađanina i radnog kolege Jasmina Cerića. za sutra je najavljena i kolačijada u malom gradskom parku, te humanitarni koncert u klubu Pub Now. Sav prihod sa ovih događaja biće namijenjen za Jasminovo liječenje. Humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenje Jasmin Cerića je u toku, i danas najavljujemo dva humanitarna događaja.

Jedan od tih događaja jeste i kolačijada, koja će se održati sutra ispred malog gradskog parka u vremenskom periodu od 12 do 14 sati, u organizaciji Vijeća učenika Mješovite srednje škole Sanski Most.

Na ovaj način i sanski srednjoškolci uključili su se u ovu akciju, te su odlučili da prodajom kolača ali i kroz skupljanje dobrovoljnih priloga u toku kolačijade, daju svoj doprinos u prikupljanju finansijskih sredstava za potrebe Jasminovog liječenja. Pored toga, sutra u večernjim satima, sa početkom u 21 sat, u klubu Pub Now održaće se i humanitarni koncert na kojem će nastupiti poznati sanski bend No Limit Now zajedno sa drugim sanskim muzičarima.

Na ovom muzičkom događaju biće postavljena kutija za prikupljanje novčanih sredstava, te će svi koji posjete sutrašnju svirku moći izdvojiti dobrovoljni prilog. Bitno je napomenuti da akcija prikupljanja sredstava za liječenje Jasmina Cerića još uvijek traje, i svaka pomoć je još uvijek dobrodošla, te ovom prilikom još jednom pozivamo naše sugrađane da se odazovu svim najavljenim humanitarnim akcijama.

Podsjećamo, da bi Jasmin spasio svoj vid, neophodno je da u što skorije vrijeme uradi operativni zahvat na očima, koji bi se obavio na specijalizovanoj očnoj klinici u Turskoj, a za šta je neophodno da se prikupi novčani iznos od 17. 400 eura.

 

APEL ZA POMOĆ – SPASIMO VID JASMINU CERIĆU