Polaznici Škole slikanja Borisa Eremića u Galeriji „Sreten Stojanović“ su održali treću humanitarnu aukciju slika, a sva sredstva od prodatih slika biće usmjerena za liječenje mladića iz Gornjeg Jelovca kod Prijedora, koji je nakon teške saobraćajne nesreće ostao stopostotni invalid i o kojem brinu ne zaposleni roditelji.

„Jedan lijep povod u okviru svečanosti kojima se proslavlja Dan grada. Moja Škola slikanja, i djeca i ja smo se vrlo rado odazvali na poziv Gradske uprave da i ove godine napravimo jednu humanitarnu aukciju. Mislim da je ovo jedan lijep spoj mladosti i umjetnosti pod podrškom Gradske uprave”, naveo je Eremić, direktor Galerije “Sreten Stojanović”.

Aukciju organizuje Kabinet gradonačelnika grada Prijedora.

„Već drugu godinu zaredom to činimo sa Školom slikanja Borisa Eremića. Imali smo priliku da vidimo 15 autorskih, slikarskih djela polaznika škole Borisa Eremića. Zahvaljujem se ovom prilikom djeci koja su ustupila svoje radove da budu na humanitarnoj izložbi. Sva sredstva koja budu prikupljena biće uručena mladiću koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći i nažalost ostao stoodstotni invalid i o njemu se sada brinu roditelji koji su nezaposleni“, naglasila je šef kabineta gradonačelnika Prijedora Danijela Dodoš.

Dodoševa je istakla da je i ove, kao i prethodne godine odziv velik, uz poruku da naše malo nekom znači mnogo, te da je Prijedor grad dobrih i humanih ljudi.

Kozarski