U požaru koji je izbio u protekli četvrtak, izgorio je gornji sprat objekta u Oslobodilačkoj ulici u Sanskom Mostu u kojem živi Senija Kazić sa svojim 12-godišnjim sinom. Šteta koja je tom pričinjena je izuzetno velika, a Kazićeva nije u stanju da je sanira.

Kaže kako je do požara došlo neposredno nakon što je krenula na posao, u drugu smjenu, a na svu sreću u trenutku izbijanja vatre u kući se nije zadesio njen malodobni sin.

Na lice mjesta stigli su pripadnici vatrogasne jedinice, pristupili su gašenju požara, te spriječili da u potpunosti izgori kuća. U ovome trenutku sumnja se da je požar izazvan neispravnim elektroinstalacijama, jer je vatra izbila u trenutku kada je u nekoliko navrata dolazila i isključivala se struja, ali tačan uzrok požara utvrdiće protivpožarni vještaci. Kazićeva je zaposlena u jednoj kladionici i sa svojim primanjima ne može sanirati štetu koja je nastala.

Trenutno sa sinom živi kod prijateljice, a sa zahtjevom za pomoć obraćala se lokalnim vlastima. Nada se kako će joj pomoći dobri ljudi i lokalna zajednica. Treba istaći kako je sprat kuće u kojoj živi Senija Kazić i njen sin izgrađen prije tri godine sredstvima koja su prikupljena u humanitarnoj akciji. Ona je prije toga živjela u neuslovnom prizemlju objekta, bez adekvatnih uslova za boravak. Međutim, tri godine kasnije vatra je uništila njen porodični dom, a svi koji žele da pomognu ovoj samohranoj majci i njenom sinu više informacija mogu dobiti na broj telefona: 062 617 409, a objavljujemo i broj žiro računa na koji se može izvršiti uplata finansijskih sredstava.