Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 24. do 26. oktobra, realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. Tokom trajanja akcije kontrolisano je 505 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno su sankcionisana 54 učesnika.

Po akcentu akcije sankcionisano je 47 učesnika u saobraćaju. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 45 vozača, kao i dva vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga. Lišenjem slobode zadržano je šest vozača, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor. Tokom trajanja akcije od višestrukog povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja O.G. iz Prijedora oduzeto je vozilo marke „Audi“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da upravlja vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da O.G. po osnovu neplaćenih novčanih kazni duguje 10.232,40 KM. Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.