Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redovnoj konferenciji za novinare koja je održana danas u Policijskoj upravi Prijedor načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica, načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan i načelnik Sektora policije Zoran Jež prezentovali su rezultate rada za mjesec maj tekuće godine.

Hačelnik Milojica je istakao da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Prijedor održano povoljno stanje bezbjednosti.
Policijska uprava Prijedor u mjesecu maju evidentirala je 76 krivičnih djela, od čega po nepoznatom izvršiocu 20 krivičnih djela ili 26,3% od ukupno evidentiranih. Ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 90,8%, a rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 65%.
U izvještajnom periodu evidentirano je krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti” počinjeno od strane jednog lica iz Prijedora protiv kojeg je nadležnom tužilaštvu dostavljen izvještaj, a izvršiocu ovog krivičnog djela određena je mjera pritvora.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan je rekao da je u maju mjesecu evidentirano 5 krivičnih djela privrednog kriminaliteta od čega su 4 krivična djela koruptivnog karaktera. Materijalna šteta i protivpravno stečena imovinska korist iznosi 21.907,00 KM.

U mjesecu maju evidentirana su 4 krivična djela i 10 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, a oduzeta je i određena količina opojne droge.

Načelnik Sektora policije Zoran Jež rekao je da u maju mjesecu iz oblasti javnog reda i mira evidentirano 48 prekršaja i da je u tom segmentu održano stabilno stanje. Narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo, a svi javni skupovi su uspješno obezbjeđeni.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirane su 73 saobraćajne nezgode od kojih jedna sa smrtnom posljedicom u kojoj je smrtno stradao motociklista. Iz saobraćaja je isključeno 245 vozača, od kojih 211 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Na kraju konferencije, načelnik Policijske uprave Prijedor je apelovao na građane da, s obzirom na predstojeći period turističke sezone i godišnjih odmora, u slučajevima dužeg odsustva iz stambenih objekata preduzmu sve potrebne mjere kako bi zaštitili svoju imovinu od potencijalnih izvršioca krivičnih djela i posjetio građane na mogućnost korišćenja usluge SMS servisa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.