Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 13. do 16. jula realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 613 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno je sankcionisano 65 učesnika. Po akcentu akcije sankcionisano je 45 učesnika u saobraćaju.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola  iz saobraćaja su isključena 43 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je 5 vozača. Lišenjem slobode zadržan je i jedan pješak. Jedan vozač isključen je iz saobraćaja zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.