Srce nam je prepuno kada vidimo ovoliko gostiju i mladih fudbalera koji su došli u Prijedor iz susjednih Srbije, Hrvatske, Slovenije poručuju organizatori i domaćini 5. međunarodnog dječijeg fudbalskog festivala “Trofej Urije” Prijedor, koji je ovog vikenda održan u našem gradu. Učestvovalo je jedanaest klubova, u dvije kategorije, 2013. i 2015. godište.

“Nisam ranije bio na ovom turniru, a već prvog dana smo pobjeđivali, iako je malo padala kiša i puhao vjetar”, rekao je Matija Panić koji je već dvije i po godine član “Crvene zvezde”, Beograd iz Srbije.

Prvi dan, utakmice su igrane na stadionu u Gomjenici, a finale sutradan na Gradskom stadionu. Zbog lošeg vremena, ceremonija svečanog otvaranja organizovana je u Hotelu “Prijedor”. Organizator ove međunarodne sportske manifestacije je FK “Radnik-Urije”, Prijedor.

“‘Radnik Urije’ već 5. put organizuje ovaj festival, a sad je to malo na većem nivou, sa zvučnijim imenima. Želimo da ovo postane brend i zaštitni znak grada Prijedora. Mislim da imamo i kapaciteta i snage da izguramo ovu priču”, rekao je Slaviša Kralj iz FK “Radnik-Urije”.

Uz brojne sponzore, generalni pokrovitelj fudbalskog festivala “Trofej Urije” je Grad Prijedor, čija podrška nije izostala ni ranijih godina.

“Urije, kao jedna od većih mjesnih zajednica u našem gradu, pokazuju da je sve moguće, kad se ljudi koji žele i vole svoj grad i svoje naselje okupe i naprave jednu ovakvu veliku manifestaciju. Grad je ponosan na tu činjenicu i shodno tome je pomagao i uvijek će pomagati. Najavili smo proteklih dana dodatnih 100.000 KM za one klubove i sportske radnike koji žele da rade sa mladima”, rekao je Aleksandar Milješić, načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

Ovu lijepu sportsku priču FK “Radnik-Urije” namjerava nastaviti i dogodine, a kako kažu, vratiće se standardnom terminu održavanja Međunarodnog dječijeg fudbalskog festivala u septembru, kada će i vrijeme više ići naruku mladim fudbalerima.

KV