Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku čelnika Trojke, HDZ-a i SNSD-a u Konjicu o aktuelnim političkim dešavanjima došlo je do žestoke verbalne rasprave između ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza (SDP) i lidera SNSD-a Milorada Dodika. U jednom trenutku Dodik je fizički za malo izvukao deblji kraj.

Povod za raspravu kako saznaje Klix.ba bila je reakcija Heleza nakon što je Narodna skupština entiteta RS usvojila zakon kojim odbacuje primjenu odluka Ustavnog suda BiH. Helez je podsjetimo kazao da je RS izvršio najgrublji udar na ustavno-pravni poredak države i na Dejtonski sporazum.

 

“Kao odgovoran čovjek, kao neko ko voli i živi ovu zemlju, i na koncu kao ministar odbrane države Bosne i Hercegovine, uvjeravam vas da nećemo ostati nijemi na secesionistička divljanja manjeg bh. entiteta predvođena njegovim predsjednikom. Pred nama su, reći ću, dva plana, a možda i scenarija”, naveo je.

To je zasmetalo zvaničnicima manjeg entiteta koji su u tome vidjeli prijetnju. Svoj komentar je iznio Helez, a onda se uključio Dodik.

Prema saznanjima Klix.ba sa sastanka Helez nije ostao dužan Dodiku te je razmijenjeno nekoliko teških riječi. Potom se Helez izvinio i rekao da to njemu nije svojstveno, a onda se i Dodik izvinio.

Na kraju su se smirile tenzije s obje strane.