U posljednje vrijeme koliko traje Dodikovo lobiranje protiv usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici – intenzivira se njegova retorika koja je zabrinula čak i ranije kritičare predsjednika RS. Među njima je i Zagorka Grahovac, poslanica Liste za pravdu i red u NSRS, koja se oštro suprostavljala okupljanjima nazvanim ‘Granica postoji’. I ovoga puta, u razgovoru za N1, poručuje, poruke prvog čovjeka SNSD-a su sramne i strašne.

“U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo s Bošnjacima da dijelimo zrak, a kamoli druge vrijednosti”, ponovio je jučer nervozni Dodik govoreći o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, povodom kojeg je ranije poručivao i da će prouzrokovati secesiju RS.

Poruke koje ovih dana slušamo – u najmanju ruku su sramne i strašne, koliko za Bošnjake, toliko štete i srpskom narodu u Bosni, stava je Grahovac.

“Prave štetu jer će mnogi ljudi da pomisle da je Dodikova retorika zapravo retorika većine bh Srba. Da onako kako on misli, misli dio srpskog naroda u Bosni, a sigurno 90 posto bh Srba ne misli kao Dodik, želimo da živimo normalno. Oni nam to ne dozvoljavaju”, rekla je opoziciona zastupnica, misleći na vladajuću garnituru.

I Dodikov miting, kaže, u tu svrhu bio je nepotreban.

Povodom još jedne aktuelne teme, odnosno usvajanja ‘Izbornog zakona RS’ – kaže kako oslikava činjenicu da je Dodik spreman da ide do kraja, ali i to da vjeruje da zakon nikada neće stupiti na snagu.

Dodikove prijetnje opoziciji povodom izlaska na izbore koje raspiše CIK BiH smatra smiješnim i poručuje: Izlazimo na izbore.