Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije osvajanja treće uzastopne duple krune sa SFK 2000 Sarajevo i titule najboljeg strijelca u upravo završenoj sezoni sa 41 pogotkom, golgeterka iz Čapljine, novi dijamant našeg nogometa Maja Jelčić (19), potpisala je petogodišnji ugovor sa velikanom italijanskog nogometa Interom iz Milana.

“Nogometni klub Inter ima ambiciju da dostigne najviše ciljeve i u ženskom nogometu, koji su uostalom isti i za sve naše ekipe. Samim tim rukovodimo se time da u naše redove dovodimo i najbolje svjetske igračice. Maju izuzetno cijenimo, pratimo je duži period i presretni smo što je izabrala naš klub. Sigurni smo da će i Maja imati sve uslove za napredak i da ćemo u narednom periodu ispisivati zlatne stranice ženske ekipe našeg kluba”, prezadovoljna je poslom direktorica Ilaria Pasqui.

Ovo je vjerovatno najvažniji i najveći transfer neke naše igračice direktno iz Premijer lige BiH uz nedavni odlazak Glorije Slišković u Juventus, također iz SFK 2000.

Najbolji si strijelac upravo završenog prvenstva sa 41 pogotkom, osvojila si tri uzastopne duple krune, a sam prelazak u Inter ti daje mogućnost da se takmičiš na najboljem nivou.

“Zadovoljna sam osvojenim titulama sa SFK 2000 Sarajevom i zahvalna svima u klubu na čelu sa trenericom Samirom Hurem. Znala sam da ima interesovanja iz svih važnijih evropskih zemalja, ali kad sam čula od svog agenta Darka Marića da je Inter zainteresovan, rekla sam odmah, to je to, hoću tamo. Inter je oduvijek moj omiljeni tim, a i Džeko mi je još ranije govorio biranim riječima sve najljepše o klubu”, raspoložena je bila na predstavljanju Maja Jelčić.

Inter u sljedeću sezonu ulazi sa željom da se umiješa u borbu za titulu u italijanskom prvenstvu. Kakvi su ti prvi utisci o samom klubu?

“Zaista sam oduševljena, trening centar, kvalitet nogometnih terena, prostorije u kojima borave igrači, sama organizacija, sve je na vrhunskom nivou. Znam da je cilj da se ide u korak sa muškim kolegama, a odmah se primijeti da je klub obezbijedio sve da i ženska ekipa ima identične uslove”, naglasila je najtalentovanija bh. nogometašica.