Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaka kiša je pogodila Prnjavor sinoć i napravila probleme u gradu, a padavine su se nastavile i danas. Poplavljeno je više objekata, saobraćajnice su pod vodom, a civilna zaštita i vatrogasci su na terenu.

Uslijed obilnih padavina koje su u proteklih 12 sati zahvatile područje Prnjavora došlo je do izlivanja vodotoka. Zbog togaje na području grada zaplavljeno više stambenih i pomoćnih objekata.

Na magistralnom putu M.16 u naselju Ratkovac, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, dok se saobraćaj na regionalnom putnom pravcu Srbac – Prnjavor, u naselju Donja Ilova odvija otežano. Na regionalnom putu Prnjavor – Čelinac, u mjestu Drenova nalaze se veliki nanosi pijeska i ekipe nadležne za održavanje puteva su na terenu.

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš je objavio snimke i fotografije na društvenim mrežama te je obavijestio stanovnike o kritičnoj situaciji.

Istaknuo je da se u narednim satima očekuje rast pojedinih vodenih tokova, zbog priliva površinskih voda.

“Ekipe Teritorijalne vatrogasne jedinice i Civilne zaštite od sinoć su na terenu i pružaju pomoć ugroženim objektima i stanovništvu. Iz Civilne zaštite pozivaju stanovništvo da preduzmu mjere samozaštite i zaštite materijalnih dobara, kao i na oprez u saobraćaju”, rekao je Tomaš.