Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 10. do 13. avgusta realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisana su 883 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno je sankcionisano 111 učesnika. Po akcentu akcije sankcionisana su 74 učesnika u saobraćaju.
Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 72 vozača. Isključen je i jedan vozač koji je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu, kao i jedan pješak zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je deset vozača, a slobode je lišen i jedan pješak.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.