Sanjanka Amira Kurbegović sa suprugom Tehvidom i djecom inicijator je i organizator veoma uspjelog humanitarnog koncerta u ugostiteljskom objektu „ Baj Elvis am Hedernfeld“ u Minhenu 23. februara, a prikupljena sredstva namijenjena su za djecu bez roditeljskog staranja u BiH. Elvis Salkanović, vlasnik lokala „Baj Elvis am Hadernfeld“, u jugozapadnom dijelu Minhena i njegov tim kao i uvijek kada treba pomoći ljudima u nevolji bez puno priče „kliknuo“ je sa porodicom Kurbegović.

Dogovor o humanitarnoj večeri proširio se bavarskim centrom i oko 150 posjetilaca došlo je da podrži ovu akciju. Naravno, ne bi to ni bilo moguće tako dobro izvesti bez muzičara, pjevača i instrumentalista benda „Jukebox“ sa Aldijanom Redžić – Mustafić, Mikom Muminovićem , Abdulahom Džidićem, Nedimom i Lelom Muminović, Mirsadom Rizvićem , harmonikašem Damirom, Mustafom Muskom i Dominikom, Nejrom Brkom , te velikim muzičarem i zvijezdom Mirzadom Pervanićem Migosom. Svoj obol dali su i kulturno-umjetnička društva Bosančica, Ljiljan, Behar i Sevdah.

Prema riječima Amire Kurbegović, koncert je protekao jako dobro i uspješno, odazvao se veliki broj gostiju(130) i skupljeno je 5500 € direktno, a određena sredstva pristigla su i naknadno, od onih koji nisu mogli lično da prisustvuju ovom događaju. Ona ističe veliku posvećenost vlasnika lokala ovakvim akcijama i dodaje kako je upravo Salkanović velikim dijelom doprinio uspjehu ovog humanitarnog koncerta, ne umanjujući time ogromnu ulogu muzičara. U stvari, svi, jer i muzičari i personal lokala i svi ostali ovu noć su odradili bez honorara kako bi suma za djecu bila izdašnija.

Kurbegovići uz zahvalnost svima kažu na kraju kako je kroz note u lokalu „ Baj Elvis am Hedernfeld“ tu dragocjenu noć defilovala ljubav, humanost i plemenitost. I dodaju kako će sličnih okupljanja za pomoć ljudima biti još.