Udruženje “Žene u umjetnosti” priredilo je kolažni program pod nazivom “Poezija, slika, fotografija”, posvećen Međunarodnom danu žena. Kroz različite umjetničke forme, učesnici programa iskazali su svoju kreativnost. Milica Kovačević, učenica Ugostiteljsko-ekonomske škole, otpjevala je nekoliko prigodnih pjesama.

“Kroz svoj glas želim da pokažem ljudima da je bitno pronaći tu neku emociju, osjećanja i mir. Večeras sam otpjevala jednu pjesmu na engleskom jeziku te tri pjesme mirnijeg tipa”, rekla je Milica.

Anđela Komosar izložila je više autorskih fotografija i recitovala svoje stihove. Po zanimanju medicinska sestra, Komosareva nije zanemarila ni umjetničke sklonosti.

“Svoje prve korake u ovom udruženju ‘prohodala’ sam prije deset godina. Jako mi je drago što vidim nova, mlada lica. Radim na Onkologiji prijedorske bolnice, ali moja prva ljubav uvijek je bila umjetnost. Smatram da žena treba svaki dan da se osjeća kao žena i da joj svaki dan bude Osmi mart, a ne samo tog datuma”, ističe Anđela.

U programu su učestvovali i Andrej Sredić, Ognjen Šiljegović, Ivona Rodić i Luna Pilipović.

Događaji poput ovog posvećenog Danu žena, prilika su da mladi ispolje svoje talente, ističu u Udruženju “Žene u umjetnosti”.

“Uvijek je zanimljivo vidjeti kako djeca negdje u tišini, u pozadini pišu, čitaju, razmišljaju, ali nekako se boje da to ispolje ili da pokažu pred okom javnosti. Ovo nam je prilika da pokažemo šta oni znaju i da pošaljemo jednu finu poruku, finu emociju, koju mladi prenose svojom poezijom, pjesmama, crtežima i fotografijama”, rekla je Branka Kovačević, član ovog udruženja.

Direktor Biljana Anđelić podsjetila je da ovo udruženje, već tradicionalno, povodom Međunarodnog dana žena priređuje prigodan program.

“Ovo je redovan programski sadržaj, s tim da paralelno radimo još jedan projekat o umjetnosti. Svaki projekat je prilika da uključimo nove članove i saradnike. Uskoro ćemo pripremati i jednu lutkarsku predstavu”, rekla je Anđelićeva, navodeći da u svoje aktivnosti godišnje uključe preko 60 učesnika.

Udruženje “Žene u umjetnosti” počelo je s radom prije 14 godina i trenutno imaju dvanaest članova.

Kozarski