Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 27. do 30. jula realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom trajanja akcije kontrolisana su 703 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno su sankcionisana 72 učesnika. Po akcentu akcije sankcionisan je 51 učesnik u saobraćaju.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 49 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg lišenjem slobode zadržano je pet vozača. Dva vozača isključena su iz saobraćaja zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom opojnih droga.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.