U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu u proteklu subotu odigrane su posljednje utakmice Zimske dječije lige za sezonu 2023/24 je koju je veoma uspješno organizovala Škola nogometa „Dream Team“, a ovaj projekat je u potpunosti opravdao očekivanja. Takmičenje je počelo 3. decembra prošle godine i igralo se svake subote, a jedino je kraća pauza napravljena zbog novogodišnjih praznika.

Učestvovalo je oko 200 dječaka iz devet klubova iz Sanskog Mosta, Prijedora i Ključa koji su se bili raspoređeni u 23 ekipe i to 8 u konkurenciji 2011./12. godište, zatim 8 ekipa 2013./14 .

godište i 7 ekipa za generaciju 2015. godište. Klubovi su ujedno plaćanjem kotizacije i pokrovitelji ovog takmičenja, a to su pored organizatora ŠN „Dream Team“ još „Podgrmeč“ , „Radnički“ Zdena i „Rudar“ Kamengrad iz Sanskog Mosta, zatim prijedorski „Rudar“, „Brdo“ Hambarine , „Bratstvo“ Kozarac i „Fudbalska sportska asocijacija“ iz Prijedora i NK „Ključ“. U najstarijoj kategoriji je odgrano 12 kola, a prvo mjesto je osvojila ekipa „Podgrmeč“ sa 26 bodova, drugo mjesto sa samo jednim bodom manje zauzima „Bratstvo“ Kozarac, a treći je NK „Ključ“ sa 18. bodova. U kategoriji 2013./14. godište odigranmo je 10 kola, a prvoplasirana je ekipa NK „Ključ“ sa 25, drugi „Podgrmeč“ ima bod manje, a treći je „FSA Prijedor“ sa 22 boda.

Igrači u najmlađoj kategoriji odigrali su isto 10 kola, a prvo mjesto je osvojila ŠN „Dream Team“ sa 26, drugi „FSA Prijedor“ ima 25, a treći „Rudar“ Prijedor 19 bodova. Bitno je istaći, da je takmičenje proteklo u fer i korektnoj igri i bez incidentnih situacija. Dječaci su doblili priliku da pokažu svoje nogometne vještine, a slobodno se može reći da su u tome i uspjeli jer su prikazali dopadljiv nogomet sa dosta uzbuđenja i neizvjesnih utakmica, te su za svoju borbenost i prikazanu igru više puta sa tribina nagrađeni aplauzom. Jedan od glavnih krivaca za pokretanje ovog projekta je trener Ferid Kuželj koji nije krio zadovoljstvo što su ponovo uspjeli da organizuju ligu zajedno sa sportskim prijateljima i kolegama, a sve za dobrobit djece. On je istakao da je prezadovoljan, a što je najbitnije sve je prošlo bez problema, povreda i nekih loših strana sa više nego lijepim druženjem. Ujedno se zahvalio ekipama i trenerima koji su se odazvali, te im zaželio mnogo uspjeha i sreće na narednim takmičenjima.

Treneri Edin Jakupović – NK Podgrmeč, Dragan Zgonjanin – Rudar Prijedor i Zoran Petković – FSA Prijedor naglašavaju da je ovaj projekat u potpunosti opravdao očekivanja jer je ostvaren cilj, a to je druženje mladih nogometaša sa vršnjacima iz drugih klubova i gradova, te da steknu dodatno takmičarsko iskustvo. Kako su naglasili, ovakvi sportski događaji će mališanima ostati u pamćenju, a nije isključena mogućnost da jednog dana skupa zaigraju u nekom velikom klubu.

Na kraju treba reći da se organizator dana da će se Zimska liga održati i narednih godina i da će prerasti u tradiciju, a pokušaće se podići na znatno viši nivo. Ujedno je i iz Škole fudbala „Dream Team“ “ upućena zahvalnost svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se liga uspješno održi uz poruku „Vidimo se dogodine“.