Povodom obilježavanja nadolazećeg pravoslavnog praznika Svetog Save, članovi Zavičajnog udruženja Sanjana „Grmeč“ i ove godine su za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu osigurali paketiće s igračkama, slatkišima, i školskim priborom, kao i simboličnu novčanu podršku za potrebe školovanja.

Tim povodom je upriličena skromna svečanost na kojoj su predstavnici pomenutog udruženja podijelili poklone. Ovome činu prethodilo je bogosluženje u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Sanskom Mostu, kojom prilikom je istaknuto kako je praznik Svetog Save jedan od najznačajnijih, uz podsjećanje na njegovu simboliku i važnost.

Obilježavajući ovaj praznik, Zavičajno udruženje Sanjana, koje svoje sjedište ima u Banjaluci, nastavilo je i ove godine jednu lijepu tradiciju započetu prije više od deset godina, tako da je za ovu priliku osigurano 150 paketića za djecu.

Nedeljko Jakšić, pravoslavni paroh iz Sanskog Mosta, zahvalio je organizatorima i donatorima koji su podržali akciju, istakavši zadovoljstvo što na ovaj način pokazuju da nisu zaboravili rodni kraj i prostore s kojih potiču.

I ove godine ovu humanu akciju materijalno su pomogli Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske i Srbije, ali i drugi donatori širom svijeta. Treba istaći kako su članovi pomenutog udruženja nešto ranije, povodom Božića, socijalno ugroženim povratnicima u Sanskom Mostu podijelili pakete s humanitarnim potrepštinama.

Kako ističu u ovom udruženju, ovakve humanitarne akcije, ali i druge akcije pomoći i podrške ovdašnjim povratnicima biće nastavljene i u buduće.