„Brate Mile, od danas je čak 20 proizvoda mnogo jeftinije u mojoj državi, a još jeftinije nego u tvojoj: parizer, krompir, jabuke, testenina, kafa, deterdžent, toalet papir i sve što sam pre neki dan predstavio u mojoj velikoj korpi pred malim TV ekranima. A ja te ovim putem obaveštavam da to neće biti dostupno samo građanima moje zemlje, već sam deo ove naše jeftine robe odlučio da pošaljem i tvojim građanima i tebi lično da možeš napraviti nove Robne rezerve u tvojoj republici!

Deo ove naše robe biće ti poslat kao donacija, a ostatak ćeš moći da nabaviš po još povoljnijim cenama ako odlučiš da kupuješ na veliko, a ja ti mogu obezbediti povoljan namenski kredit: recimo, kilogram krompira koji košta 60 dinara, umesto dosadašnjih 99, mogu ti spustiti za još 15 dinara, kafu od 89,99 dinara mogu ti dati po 10 dinara nižoj ceni, na domaći začin od 50 dinara ne mogu ti dati veći popust od 7 dinara, a za sve ostalo ćemo se lako dogovoriti!“, objavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u otvorenom pismu predsjedniku RS Miloradu Dodiku.

„Odlučio sam se na ovaj velikodušan potez čim sam video da ti nije nimalo lako, pa da ti bar ja malo olakšam: znam ja dobro kako je to kad te pritisnu sa svih strana, a ti se svom snagom boriš da ne budeš politički usmrćen ili osmuđen, što kaže naš veliki mislilac Srećko Šojić. Ohrabrio si me kada si pre nekoliko dana u onom neprijateljskom ‘Danasu’ ponosno izjavio da si ti ‘ Veliki Dodik’, a ne ‘mali Putin’, ali sada moramo da zajedno radimo kako bismo demaskirali i neke bezvezarije koje mi došaptavaju iz diplomatskih kuloara da te neki naši neprijatelji doživljavaju kao ‘Vučićevog Kurtija’, mada im ja uporno i doslovce ponavljam: ajte, molim vas, koji je on ‘moj Kurti’?!

Naravno da za to nemaju nikakvih dokaza, ali oni su mnogo namazani, pa mi onda traže da im pružim dokaze da ti nisi ‘moj Kurti’. Zato sam, rukovodeći se našom starom poslovicom ‘Sjaši Kurta da uzjaše Murta’, odlučio da te zamolim da se potrudiš da se ubuduće ponašaš kao Murta, to jest malo više diplomatski uglađeno: em ostaješ u sedlu, em postaješ automatski muroljubiv, a to je isto što i miroljubiv, samo se tako diplomatski kaže!“, objasnio je Vučić.

„Ako ovo ne upali, meni je svakako najlakše da te bezbedno evakuišem iz tog osinjeg gnezda: brate mili, za takav nemili slučaj naš brat Aleksandar Vulin je već sve spremio, ali to je poslednja opcija. Jer, još si potreban u tom neprijateljskom okruženju i kao moja izvidnica i kao moja odstupnica, a evakuacija ti ne gine za ne daj Bože. Hvala dragom Bogu, a malo i meni, ovde u Beogradu si se lepo skućio na vreme, a ja sam te junački odbranio od svih onih zlih glasina da si tu svoju kućicu kupio sumnjivim novcem.

Kad god su mi to pomenuli, ja bih im k'o iz topa odgovorio: ako je to sumnjivo, evo i ja sam onda sumnjiv, pa me uhapsite! I naravno da posle toga više ništa nije bilo sumnjivo! Molim te da i ti sada pokažeš bar deo ovakve moje hrabrosti i da izdržiš još malo, jer, znaš kako se kaže kad nevolje stisnu sa svih strana: pred zoru je mrak najgušći. A to znači da će ubrzo svanuti i meni i tebi!“, poručio je Vučić u pismu Dodiku.

Tekst je satiričnog karaktera