Početna Sport VRIJEDNA DONACIJA ZA SANSKE ODBOJKAŠICE

VRIJEDNA DONACIJA ZA SANSKE ODBOJKAŠICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženski odbojkaški klub „Sana“ iz Sanskog Mosta za samo dvije godine postojanja postao je prepoznatljiv ne samo po rezultatima, već posebno što okuplja djevojčice i djevojke željne dokazivanja u ovom popularnom sportu.

To potvrđuje i vrijedna donacija koja je u grad na devet rijeka stigla čak iz daleke Amerike. Donaciju je obezbjedila i poslala Aida Karagić koja živi u američkom gradu Stemford, a radi se o oko 20 pari profesionalnih patika za sportiste poznatih svjetskih marki Nike i Adidas, te dvije kvalitetne odbojkaške lopte.

Donaciju je sanskim odbojkašicama uručila Aidina sestra Elvira Zukić, koja je naglasila da će ovakvih pomoći klubu biti i u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je ujedno pozvala i ostale svoje sugrađane da pomognu ovom sportskom kolektivu kako bi mlade odbojkašice imale što bolje uzlove za treninge, a ujedno sa tim i još bolje rezultate.

Jedan od najvećih krivaca za postojanje odbojke u gradu na devet rijeka je i trener Idriz Aganbegović, koji je još prije pet godina okupio mlade Sanjanke i vjerovao je da se uz rad i trud može doći do uspjeha.

On kao nastavnik tjelesnog odgoja naglašava važnost sporta za život i razvoj mladih osoba, i posebno se zahvalio na pristigloj donaciji koja će svakako pomoći klubu u daljnjem radu. Članice Ženskog odbojkaškog kluba „Sana“ počele su sa pripremama za nova takmičarska iskušenja u Kantonalnoj omladinskoj ligi USK. U ovom sportskom kolektivu trenira 20 mladih odbojkašica u dvije selekcije, pionirke generacija 2005. godište i mlađe igračice, te kadetkinje 2003. godište i mlađe igračice.

Pioirke su odlično odigrale prvi dio šampionata i vicešampionke su USK, sa četiri pobjede i jednom porazom. U nastavku sezone će pokušati osvojiti i šampionsku titulu što bi bio historijski uspjeh ove generacije.

 

Kadetkinje su jesenji dio prvenstva i pored dobre igre završile na posljednjem mjestu na tabeli sa jednom pobjedom i četiri poraza, a u odigranih pet utakmica su osvojile pet setova.
ASHA prodaja vozila