Omladinski košarkaški klub „Sana“ bogatiji je za komplet kvalitetnih trenerki namijenjenih kadetskoj selekciji i trenerima. Za ovu donaciju je zaslužno nekoliko zaljubljenika u košarku koji su prije novogodišnjih praznika pokrenuli akciju prodaje članskih karata sa ciljem financijske održivosti ovog sportskog kolektiva. Grupu predvodi Sanel Maunić, koji bi trebao biti novi predsjednik kluba, a tu su još i Šefik Aganović, Mirza Kamber, Adis Ikić i Edin Aganović Aga. Akcija je još u toku, ali bitno je istaći da je do sada naišla na dobar odziv kako od Sanjana kod kuće, tako i širom svijeta. Njih 88 su kupovinom jedne ili više članskih kartica, ali i novčanim donacijama zaslužni što se već skupila određena sredstva koja će biti utrošena za stvaranje boljih uslova rada na treninzima, kao i za organizaciju takmičenja i putovanja na utakmice i turnire, zatim kupovinu nove opreme – dresovi, šorcevi i trenerke za sve selekcije, te profesionalnih lopti i rekvizita za treninge.

Imena svih članova i donatora su javno objavljena na fb stranici OKK „Sana“, a to će biti i sa budućim prijateljima kluba. Zahvaljujući pomenutoj akciji kupljenje su prve kvalitetne trenerke za kadersku selekciju marke GIVOVA sa odštampanim logom kluba. Trener sanskih kadeta,Sanjin Aganović, se zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj vrijednoj donaciji. On kaže da su njegovi igrači u dosadašnjim utakmicama Lige mladih USK ostavili dobar utisak, iz kola u kolo su igraju sve bolje i pokazuju su da njihovo vrijeme tek dolazi. S toga zaslužuju pažnju i pomoć svojih sugrađana, a oni će na terenu opravdati ukazano povjerenje. Trenutno u klubu trenira oko 40 dječaka i omladinaca uzrasta od 9 d0 16 godina raspoređenih u tri selekcije i to predpioniri, pioniri i kadeti. Pored Gradske dvorane treninzi su se počeli održavati i u sali O.Š, „Peti okotobar“. Mladi sanski košarkaši će i u ovoj godini imati brojne takmičarske izazove, kao što su nastupi na prvenstvenim utakmicama u skopu Lige mladih USK, zatim nastupi u Kids regionalnoj ligi, te velikom broju turnira širom BiH. Recimo, da je nedavno klub iz opravdanih razloga napustio višegodišnji trener Amir Pašalić, kojem pripadaju velike zasluge za opstanak košarke u Sanskom Mostu. Treneri u narednom periodu će biti Sanjin Aganović, Anel Čausević, Haris Alagić i Husein Kadirić.

Uskoro bi se trebala održati i Skupština kluba na kojoj će biti imenovan novi Upravni odbor čije su ambicije uključiti još više mladih u rad kluba i vratiti ljubitelje košarke u Gradsku dvoranu da ponovo zavole ovaj popularni sport. U planu je da se od septembra ove godine klub ponovo počne takmičiti sa seniorskom selekcijiom u A2 Ligi FBiH. Treba istaći da se akcija prodaje članskih kartica OKK „Sana“ po cijeni od 10 KM nastavlja, a u klubu se nadaju i daljnjem dobrom odzivu. Za dječake iz najmlađe selekcije već je naručeno 10 novih lopti marke Molten, te15 markera i sportske plastične flaša za piće sa držačem marke Derbystar, a to će im biti uručeno sredinom naredne sedmice. Na kraju mladim sanskim košarkašima samo možemo poželjeti sreću, te i na narednim takmičenjima osvjetlaju obraz kluba i svog grada.