Vozač šlepera iz Bosne i Herecegovine (30) u subotu oko 13 sati je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, doživio tešku nesreću između njemačkih gradova Grabenstatta i Bergena.

Kamion mu je nakratko proklizao i prevrnuo se, a prikolica je pala na lijevi bok i blokirala put. Na sreću, vozila iza prikolice uspjela su dovoljno rano zakočiti i izbjeći sudar.

Kamion kojim je upravljao vozač iz BiH bio je natovaren sa nekoliko rolni papira ukupne težine 10 tona.

Autoput je zbog nesreće morao biti potpuno zatvoren, a vatrogasna jedinica Übersee je zajedno sa odjelom za održavanje autoputa Siegsdorf preusmjerila saobraćaj na čvorište Grabenstätt. Vatrogasna služba Grabenstätt brinula je o mjestu nesreće, osigurala zaštitu od požara i pomogla u opsežnim spasilačkim radovima.

Vozača je pregledala medicinska ekipa i utvrdila da nema povrede. Radovi spašavanja trajali su do oko 17.45 sati, a zatim je ukinuto potpuno zatvaranje autoputa.

Vatrogasne jedinice Übersee i Grabenstätt bile su na licu mjesta s brojnim hitnim službama. Šteta na kamionu procjenjuje se na oko 50.000 eura, a šteta na objektima na autoputu kao što su zaštitne ograde i šteta na terenu procjenjuje se na oko 10.000 eura.