Vesna i Slobodan Milićević iz Medveđe u Srbiji imaju osam sinova, a uskoro bi im se trebala pridružiti i jedna kćerka.

Ova desetočlana porodica već 20 godina živi u Italiji, a pažnju privlači gdje god se nađe.

U intervjuu za srbijanski Blic Vesna, super mama i super supruga, otkrila je kako izgleda život sa osmero djece, kako im prolaze dani i kako je bilo kada su čuli da će dobiti djevojčicu.

– Oduvijek sam željela veliku porodicu i dobili smo taj dar od Boga. Ponosna sam majka osam dječaka, a mlađi se uvijek ugledaju na stariju braću. Za nekoliko sedmica stiže nam i djevojčica kao još jedan Božiji blagoslov – priča Vesna.

Kaže kako su ona, a i suprug željeli još jedno dijete, ali nikako zato što su sva djeca dječaci.

– Kada smo dobili rezultate prenatalnog testa koji je rekao da nosim djevojčicu, mislili smo da je došlo do nekog nesporazuma. Velika radost i nevjerica, zaista, poslije osam dječaka, dolazi nam princeza. Muž i dječaci su bili presretni.

Moj muž je oduvijek želio puno djece, ali je uvijek govorio da mu spol nije bitan, samo da su djeca živa, zdrava i sretna – dodaje Vesna.

Priprema jela joj je veliko zadovoljstvo, kaže, i svi zajedno pomažu jedni drugima.

– Neko postavlja sto, neko čisti, svako ima svoju odgovornost, jer zajedno smo jači, zar ne? Što se šopinga tiče, tamo idem svaki dan i to je moja odgovornost, jer velika porodica zahtijeva velike kupovine, pa na hranu dnevno potrošimo oko 100 eura. Pogotovo ako se uzme u obzir da su to dječaci u razvoju koji zahtijevaju jače obroke – objašnjava Vesna.

Kaže i da im se dan završava oko pola sedam popodne, kada njen suprug Slobodan dolazi s posla. Zatim slijedi večera, a za stolom uvijek vlada vesela atmosfera.

Prema Vesninim riječima, razgovor je obavezan tokom obroka, kako bi se sumiralo kako je svima prošao dan.

Blic