“Takođe, prilikom pretresa prostorija koje lice D.K. koristi, utvrđeno je da je navedeni izvršio priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno trošio i otuđio električnu eneriju”, stoji u saopštenju

Banjalučka policija u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet je u okviru operativne akcije “Klašnik” u subotu uhapsila lica D.K. i D.V. iz Banjaluke.

U saopštenju PU Banjaluka piše da se D.K. sumnjiči da je izvršilo krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa, a D.V. krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

“Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen je pretres na tri lokacije na području Grada Banjaluka, kao i putničkog vozila kojom prilikom je ukupno pronađeno i oduzeto oko 1.626 grama bijele i žute praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela. Takođe, prilikom pretresa prostorija koje lice D.K. koristi, utvrđeno je da je navedeni izvršio priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno trošio i otuđio električnu eneriju”, stoji u saopštenju.
Šteta višemilionska, oštećena i obližnja zgrada, vlast uvjerava da će pomoći

Dodaje se da su sve mjere i radnje preduzete pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Nakon kompletiranja i dokumetnovanja predmeta protiv lica D.K. i D.V. slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a Policijska uprava Banjaluka će u narednom periodu preduzimati operativne aktivnosti u cilju sprečavanja vršenja krvičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga”, zaključuje se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.