Crveni križ Sanski Most realizovao je danas još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja se tradicionalno organizuje u sklopu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH. Radi se o još jednoj u nizu uspješno sprovedenih akcija u toku ove godine, koja je i ovoga puta imala veliki odziv.

U današnjoj akciji pored pripadnika Treće policijske uprave iz našeg grada, odnosno policijskih službenika iz Sanskog Mosta i Ključa, koji se redovno odazivaju pozivu Crvenog križa da daruju krv, raduje činjenica da je u današnjoj akciji učestvovao i veliki broj sanskih srednjoškolaca, učenika Mješovite srednje škole i Gimnazije, a mnogima od njih bio je ovo prvi put da učestvuju u akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

I ova akcija je organizovana u saradnji sa Odjelom transfuziologije Opće bolnice Sanski Most, s ciljem da se obezbijede dovoljne doze krvi, kao najdragocjenije tečnosti za kojom u zdravstvenim ustanovama skoro uvijek postoji potreba. Kako je ovom prilikom istaknuto, raduje činjenica da se svakog dana sve veći broj mladih uključuju u ovakve i slične akcije, te je upućen poziv i drugim humanistima, ali i građanima koji do sada nisu darovali krv, da se uključe u naredne akcije.

Na kraju je upućena zahvalnost svima koji su se odazvali današnjoj akciji, i pomogli njenu realizaciju, a od strane Crvenog križa Sanski Most dodijeljene su zahvalnice svim pojedincima i kolektivima koji redovno učestvuju u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, i promovišu ovo humano djelo, među kojima je i RTV Sana.

Sanartv