“Nektar Garden Fest”, najveći regionalni muzički festival, počinje večeras u Ljetnoj bašti Prijedor.

“Pred nama su dva dana uživanja uz vrhunske regionalne izvođače i odličnu muziku. Očekuje nas  odlična zabava i savršen početak ljeta”, poručili su organizatori.

Večeras, prvu festivalsku noć, otvara grupa Sinhro od 19.30 časova, a potom će na velikoj bini Ljetne bašte zasvirati jedan od najpoznatijih regionalnih punk rock sastava “Psihomodo Pop”, koji se nakon nekoliko godina vraća u Prijedor i koji ove godine obilježava 40 godina postojanja.

Za istinski muzički spektakl zadužena je punk folk wellness petorka Brkovi, koji su česti gosti u gradu na Sani. Uz njihove najveće hitove biće to prilika da publika čuje i pjesme sa novog albuma „Krvava novčanica“. Nasljednik izdanja „Brkovi su da se vole“ prvi je materijal koji je bend snimio sa dva nova člana, gitaristima Alenom Vlajnićem – Talentinom i Igorom Paspaljem iz Prijedora, gitaristom 2020.godine po izboru magazina “Guitar World”.

Ove godine ljubitelji starog dobrog roka imaće priliku da čuju pionira sarajevskog Novog primitivizma, Dr Neleta Karajlića, poznatog po bezvremenskim hitovima poput “Bos ili hadžija” i “Nedelja kad je otiš'o Hase”, koji će zatvoriti prvo festivalsko veče.

Sutra, drugog dana festivala, sviraće lokalni alternativni bend “Eho Radar”, koji će publici pored svojih pjesama, predstaviti  i nove članove. Potom slijedi nastup benda Ničim Izazvan, koji je nedavno izbacio četvrti studijski album”Idu godine” . Podsjećamo, oni su dobitnici MTV nagrade i predvodnici moderne balkanske pop-rock scene, koji su prošle godine obilježili deset godina rada, a sigurni smo da će nam uljepšati ovo ljeto, nezaboravnim koncertom u Ljetnoj bašti.

Na trećem “Nektar Garden Festu” sviraće i “Jahači magle” sa gotovo 40 godina bogatom karijerom, rock velikani Bajaga i Instruktori. Neka nam život bude žut, a ne siv uz Bajagine stare i nove hitove, koje će publika imati priliku čuti sutra na bini Ljetne bašte.

Festival će da zatvori Neno Belan & Fiumens, koji prvi put dolaze u Prijedor. Belanova profesionalna karijera traje 38 godina, a sa Fiumensima je prošle godine obilježio 25 godina uspješnog rada.

Poznat je po brojnim hitovima, između ostalog tu su “Rijeka snova”, “Vino noći”, “Ponoćna zvona”,”Oceani ljubavi” “Sunčan dan”, a publika u Prijedoru će imati priliku i da čuje novi singl ”Žuti Semafor“.

Ukoliko još uvijek niste nabavili svoje karte, iste su u prodaji na www.gigstix.ba, u okviru Gigstix prodajne mreže, u poslovnicama “Pošta Srpske”,  te na ulazu u Ljetnu baštu. Dvodnevne ulaznice su u prodaji po cijeni od 35 KM, a jednodnevne 20 KM. ⁣

Za publiku van Prijedora, besplatan i siguran prevoz do festivala i nazad, u vrijeme kada vama to najviše odgovara, obezbjediće Željeznice Republike Srpske. Sve što je potrebno da uradite je da vašu kartu predočite na šalteru Željeznice. ⁣

 

“Cashless kartica je osnovno i jedino sredstvo plaćanja unutar festivalske zone, jer ne želimo da naši posjetioci razmišljaju o novcu ili da nestrpljivo čekaju svoje piće. Želimo da u svakom trenutku vrijeme bude ispunjeno zabavom i pozitivnom energijom. Dakle, na TOP – UP lokaciji na festivalu jednostavno  možete iznajmiti  ili napuniti karticu i prepusti se uživanju bez smetnji”, poručili su organizatori.⁣

 

Za više informacija pratite nas na www.gardenfest.net , kao i Facebook i Instagram stranicama festivala.

 

Okupite ekipu, posjetite “Nektar Garden Fest” u Prijedoru i doživite najbolje momente vašeg ljeta. Zakoračite u baštu najboljeg ljetnog provoda!