Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebinjski vatrogasci i njihove kolege iz opštine Ravno i naselja Ivanica zaustavili su požar na putnoj komunikaciji na području sela Glavska, onemogućivši vatri da pređe na teritoriju BiH, potvrdio je Zdravko Kašiković, komandir Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Trebinje.

“Ta putna komunikacija štiti od požara BiH, jer, kada bi vatra prešla put proširila bi se na područje sela Slivnica u regiji Bobani, a s obzirom da je tamo krševit i nepristupačan teren, bez putnih komunikacija u brdima iznad Slivnice, ne bismo mogli presijeći požarnu liniju”, kaže Kašiković.

Tokom noći između utorka i srijede vatrogasci iz Ivanice i Ravnog dežurali su na požarištu, a dežurne ekipe su i jutros na terenu.

Kašiković podsjeća da hrvatski kanaderi još dejstvuju na dubrovačkim požarištima, ali gase vatru i na teritoriji BiH.

Požar je prije tri dana izbio u Župi dubrovačkoj, a više od 130 vatrogasaca spriječilo je da se vatra proširi do prvih kuža u Župi.

Na Petrači su sinoć evakuisani stanovnici iz nekoliko kuća, a lokalni mediji su javili da su se na brdu iznad tog mjesta čule detonacije ostataka mina iz proteklog rata i da je jedan broj turista napustio Župu dubrovačku zbog vatre.

Nezavisne