Poštovani prijatelji Omladinskog fudbalskog kluba Brdo, drugog dana ove godine informisali smo vas o proširenom sastanku upravnog odbora. Bila je to prilika i za određene prijedloge i sugestije. Sve što smo dogovorili, realizovano je.

U dogovoru sa našim prijateljima realizovan je i odlazak naše ekipe u Mrkonjić Grad, Donji Vakuf i Bugojno.

Prijedlog stručnog štaba podržali su naši veliki prijatelji Sanel Gago Islamčević i Samir Čaušević koji su finansirali naš boravak u Vili Grande u Bugojnu, gdje smo osjećali kao na Mataruškom Brdu.

Pred ovo putovanje fudbaleri Brda su vlastitim sredstvima kupili trenerke, kao i treneri Mirza Alkić i Nezir Avdić i reporter Brda Senudin Safić. Utakmica sa ekipom Radnika iz Donjeg Vakufa je pokazala da je u ovom momentu Brdo mnogo bolja ekipa, ali ovaj susret je poslužio za učvršćivanje naših prijateljskih odnosa tako da je cilj postignut.

U veomna udobnom ambijentu uz prisustvo načelnika općine Donji Vakuf, priređen je zajednički ručak od strane domaćina ovog druženja.

Sve je proteklo u najboljem redu uz dosta međusobnog uvažavanja i razumijevanja. Uslijedio je odlazak u Bugojno gdje je domaćin OFK Brdu bio legendarni kapiten „zmajeva“, Vlatko Glavaš.

Tokom i nakon večere i današnjeg doručka, bilo nam je veliko zadovoljstvo i neponovljivo iskustvo jer Vlatko Glavaš je bivši bundesligaški fudbaler, ali i čovjek od golave do pete. Stigla su i njegova obećanja da ćemo ga uskoro vidjeti i na Vedrom polju. Danas smo u jutarnjim satima nakon doručka i kafe napustili Bugojno. Dva dana, obilježena brojnim iskustvima, okončali smo u ćevapdžinici u Ključu.

U ime prezadovoljnih fudbalera i stručnog štaba zahvaljujemo se sponzorima ovog putovanja. Gdje god da smo se pojavili, na najbolji način smo predstavljali Mataruško Brdo i vas poštovani prijatelji koji volite i pomažete klub koji život znači.