Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC RS uspješno su izveli složeni operativni zahvat i odstranili gigantski tumor jajnika težak oko 23 kilograma.

Pacijentkinja, mlađe životne dobi javila se ljekaru zbog rasta stomaka unazad tri mjeseca, te je upućena u našu ustanovu iz Opšte bolnice Prijedor prošle sedmice. Nakon urađene kompletne dijagnostike utvrđeno je postojanje gigantske tumorske mase koja je zahtijevala hirurško zbrinjavanje. Operativni zahvat je trajao je dva i po sata i završen je uspješno. Pacijentkinja se nakon urađenog složenog operativnog zahvata uspješno oporavlja.

Složeni operativni zahvat izveli su specijalista ginekologije i akušerstva i supspecijalista onkologije doc. dr Miroslav Popović, specijalista ginekologije i akušerstva prim. dr Andrija Baničević, specijalizanti ginekologije i akušerstva dr Đurđina Momić i dr Ljubomir Vlajnić, uz podršku dr Miroljuba Kovačevića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, dr Đorđa Jakovljevića, specijalizanta anestezije sa reanimatologijom, te instrumentarki Olje Šević i Tamare Jungić.