Mljekara “Milksan” iz Sanskog Mosta proteklu poslovnu godinu završila je s povoljnim rezultatom, te je u tom periodu otkupljeno i prerađeno 1,6 miliona litara mlijeka. Prema riječima Muhameda Kamerića, vlasnika ove firme, ovakav rezultat je ostvaren u godini koja je bila opterećan brojnim ekonomskim problemima.

Kada je riječ o samoh proizvodnji, prema njegovim riječima, zabilježen je i određeni porast i plan je da se takva tendencija zadrži i tokom ove godine. Ono što je pozitivno jeste i izvozni rezultat “Milksana”, budući da se njihovi proizvodi plasiraju na tržište Makedonije i Kosova gdje su odlično prihvaćeni.

Otkup mlijeka od strane “Milksana” je stabilan, kaže Kamerić i u ovome trenutku je plan da izvrše rekonstrukciju starog objekta mljekare što će im omogućiti povećanje proizvodnih kapaciteta.

U ovoj sanskoj mljekari, kako istiu, i dalje se drže svoje poslovne filozofije, a to je kvalitet ispred svega. Mljekara “Milksan” trenutno zapošljava dvadeset radnika, a za sebe vežu i preko stotinu kooperanata, proizvođača mlijeka s područja Općine Sanski Most.