U Galeriji Udruženja likovnih umjetnika Prijedor večeras je upriličen plesni nastup i otvorena izložba likovnih radova korisnika Udruženja „Neven“, a ovo su i završne aktivnosti projekta „Razvoj kapaciteta za uključivanje u kulturni život zajednice“, kojeg je udruženje realizovalo u okviru projekta kojeg finansira Evropska unija u Bosni I Hercegovini, uz podršku grada Prijedora, a implementira UNDP BiH, dok je partner na projektu bilo Udruženje građana “Centar za lični rast i razvoj Prijedor”.

Vesna Berić, predsjednica Udruženja “Neven” rekla je da će izložba biti otvorena narednih mjesec dana.

“Dobro došli svi naši sugrađani da vide kako i mi možemo da učestvujemo u nekom dobrom radu za naše korisnike”, rekla je Berićeva.

Koordinator peojekta Nenad Dobrijević je istako da je Projekat „Razvoj kapaciteta za uključivanje u kulturni život zajednice“Udruženje “Neven” realizovalo u periodu od 17. jula 2023. godine do 16. aprila tekuće godine.

“Projekat je osmišljen kao jedan od doprinosa da se populacija osoba sa intelektualnim poteškoćama aktivnije uključi u kulturni život zajednice. U tom smislu bile su organizovane i sve aktivnosti u projektu, tako da smo imali set edukativnih radionica, po 12 radionica psihološke podrške i 12 radionica životnih vještina, koje su vodile psiholog i defektolog, a isto tako smo imali ciklus kreativnih radionica , dakle imali smo 20 radionica plesa koje je vodila koreograf Dada Topić I 18 likovnih radionica, koje je vodila akademski slikar Marija Dobrijević”, naveo je Dobrijević.

Izložba likovnih radova korisnika Udruženja “Neven” će biti otvorena mjesec dana u Galeriji ULUP-a u Prijedoru.

Kozarski