Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je prvostepenu presudu za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i predmet vratio na novi postupak. Uvažene su žalbe i tužilaštva i odbrane.

U ovom predmetu optuženi su Benedi Đukanović, prvooptuženi za ubistvo Krunića, zatim Rodoljub Gajić, bivši radnik Krunićeve zaštitarske agencije Sector security, koji je u kritično vrijeme bio angažovan na čuvanju Krunićeve supruge i djece, te Emilio Baldo, trećeoptuženi.

Prvostepenom presudom Okružnog suda Banja Luka Benedi Đukanović je osuđen na 40 godina zatvora. Rodoljub Gajić tada je osuđen na 20 godina za pomaganje u ubistvu, dok je Baldo oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza.

Krunić i član njegovog osiguranja Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve porodične kuće u Glamočanima kod Laktaša, a ranjen je vozač Goran Ilić.

Kobne noći u razmjeni vatre poginuo je i jedan od napadača Željko Kovačević.

Tokom žalbenog ročišta na Vrhovnom sudu RS-a, odbrana Đukanovića tražila je da se presuda ukine i predmet vrati na novi postupak, a advokatica Tatjana Savić je iznijela i kontroverzne tvrdnje da je na Krunića pucano unutar vozila, te je tražila rekonstrukciju događaja.

Branilac Gajića, advokat Svetozar Bajić, smatrao je da u slučaju njegovog klijenta nije postojao direktan umišljaj, nego samo “nehatno postupanje” i da on “nije znao da će Krunić biti ubijen”, a da se informacije koje je odavao o Krunićevom kretanju, nisu odnosile na kobni dan.

Odbrana Balda, zadovoljna prvostepenom oslobađajućom presudom, Vrhovnom sudu RS-a samo je uložila odgovor na žalbu tužilaštva.

Faktor