Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su Banjalučanina jer je u proteklih mjesec dana počinio čak osam krivičnih djela.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su 10. oktobra izvršili kriminalističku obradu lica Z.L. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Krađa”.

Kako se navodi u zvaničnom saopćenju MUP-a RS, navedeno lice se sumnjiči da je osmog oktobra iskoristio nepažnju oštećenog lica u Banjaluci i otuđilo bicikl marke “Cross”.

Banjalučanin Z. L. se sumnjiči da je na području grada Banje Luke u vremenskom periodu od 12. septembra do osmog oktobra počinio sedam krivičnih djela “Krađa” i jedno krivično djelo “Utaja” kojom prilikom je iskorištavalo nepažnju oštećenih lica i otuđivalo bicikla i mobilni telefon.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 3.700 KM.

Nakon završene kriminalističke obrade i kompletiranja i dokumentovanja predmeta, lice Z. L. je jučer, uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.