Godinu na izmaku, učenici osnovne i srednje Muzičke škole “Savo Balaban” sa Odsjeka klavir, ispraćaju tradicionalnim koncertima popularne klavirske muzike. Prve večeri u Galeriji “Sreten Stojanović” sugrađanima su priredili dva koncerta, a kako ističu ovo je za njih dragocjeno iskustvo.

“Velika nam je čast što smo večeras pred domaćom publikom, to nam je prilika da pokažemo sve ono što smo naučili tokom ove godine. Meni to mnogo znači”, rekla je Lana Marin, učenik šestog razreda osnovne Muzičke škole “Savo Balaban”.

Pred brojnom publikom, mladi i talentovani pijanisti, izveli su bogat repertoar, a nagrađeni su gromoglasnim aplauzom. Prijedorskoj publici u dvije večeri predstaviće se preko 60 učenika ove muzičke škole.

“Značaj je veliki. Publika je jako zainteresovana, ovi koncerti su posjećeni. Jedan od ciljeva je svakako promocija ovog instrumenta, iako je interesovanje za klavir u našoj školi uvijek veliko. Galerija nam svake godine ustupa prostor, učenici ovdje rado sviraju, jer je lijep ambijent. Svakako bi nam značila koncertna sala, nadamo se da će to pitanje u narednom periodu biti riješeno”, rekla je Nevena Anđić, profesor klavira u Muzičkoj školi “Savo Balaban”.

Treći koncert popularne klavirske muzike biće održan sutra, u 19.00 časova, u Galeriji “Sreten Stojanović”.