U vinogradima na području sela Kruhari, nadomak Sanskog Mosta, koji pripadaju preduzeću „Vinarija Tatarević“, trenutno se odvija zelena rezidba vinove loze u cilju stvaranja uslova za bolji urod grožđa. Viškovi vinove loze se uklanjaju, kao i preraslo lišće koje zaklanja grozdove.

Miroslav Draganović, predstavnik ovog preduzeća kaže da je u proteklom periodu bilo dosta kiša i vlage i ovo se radi kako bi se grozdovi što prije osušili i kako ne bi došlo do pojave infekcija.

Prema njegovim riječima rezidba je malo zakasnila zbog vremenskih prilika i kišnog vremena u proteklom periodu, ali u vinogradima očekuju rekordan urod grožđa. Inače, prošla godina je bila nešto manje rodna zbog lošeg vremena koje im nije išlo na ruku, pa je i količina proizvedenog vina bila manja od očekivane. Na površini od oko 2,5 hektara zasađeno je više od 8000 sadnica sorti šerdone i merlo, koje se redovno održavaju i njeguju. Cilj svega je proizvodnja kvalitetnog stonog crnog i bijelog vina koje je u proteklim godinama našlo svoje mjesto na širem tržištu Bosne i Hercegovine, a izvozi se i u Austriju.

Nove sadnice vinove loze posađene su i na površini od oko 30 dunuma zemljišta, a prve plodove iz tog vinograda očekuju za nekoliko godina. Vino koje proizvode je vrlo cijenjeno i traženo na tržištu, te višestruko nagrađivano za svoj kvalitet. Inače, posao s vinogradarstvom započeo je prije desetak godina Isak Tatarević, biznismen iz Sanskog Mosta koji već dugo živi i radi u Austriji