Kulturno-zabavna manifestacija “Zimska čarolija na Sani” biće održana i ove godine u Sanskom Mostu, u organizaciji Javnog preduzeća Radio-televizija Sana i planirano je da traje u periodu od 23. decembra ove do 5. januara naredne godine.

Prema riječima Midhata Dedića, direktora pomenutog preduzeća, u toku je sređivanje lokaliteta u blizini Gradske dvorane gdje će se odigravati najveći broj sadržaja tokom manifestacije.

“Trenutno montiramo adventske kućice koje ćemo ponuditi našim privrednicima i obrtnicima, a ove godine imaćemo i veliko klizalište sa pravim ledom koje će biti istinska atrakcija, posebno za najmlađe. Također, ovdje će se nalaziti i bina na kojoj će se izvoditi raznovrstan program”, istakao je Dedić.

Prema njegovim riječima, svakodnevno će se održavati zimski sajam u sklopu kojeg će prodavači nuditi posjetiocima bogatu gastronomsku ponudu. Tu će biti hrane, domaćih kolača, toplih napitaka, ali i vlastitih rukotvorina iz kućne radinosti.

“Zamislili smo da ovo bude mjesto gdje će se okupljati Sanjani i gosti našeg grada različitih generacija, a posebno smo se potrudili da kreiramo sadržaje za najmlađe. Svaku večer tokom manifestacije održavaće se kulturni, umjetnički, muzički i drugi događaji, a naše najmlađe sugrađane zabavljaće maskote u obliku najpoznatijih crtanih likova”, kazao je Dedić. Prema njegovim riječima, ovakvi sadržaji su prvi put organizovani prošle godine i tada je zabilježena velika posjeta i interesovanje građana. Također, i ove godine u Sanskom Mostu biće organizovan novogodišnji doček na otvorenom.