U organizaciji Udruženja “Harmonija”, sinoć je u sali Narodne biblioteke u Sanskom Mostu, održana je promocija knjige “Halima”, autorice Diliste Hadžimulić Međedović. Ovaj događaj su svojim nastupom na početku uveličali članovi i članice mješovitog hora Harmonija, a potom je ovo lijepo i izuzeto posjećeno veče otvorila voditeljica Admira Arnautović.

Biografiju književnice, kao i njeno književno djelo predstavio je Jasmin Spahić istakavši kako mu je posebna čast promovisati knjigu u gradu u kojem je proveo dio životnog vijeka.

Autorica je naglasila kako je stvaranje romana potrajalo pune dvije godine. Roman Halima nas vodi u jasno precizirani vremenski okvir u kojem se upoznajemo sa glavnom junakinjom, koja retrospektivno priča svoju životnu priču koja se odvija u koloritu predratnog Sarajeva.

Autorica postaje svjedokinja te životne priče, davnog vakta pa nas podjeća na ljepotu međuljudskih odnosa, poštovanja i prijateljstva. Vrijeme minulog vakta gdje su živjeli insani koji su čuvali ljepotu duha, običaja, nakana i života.

Dilista Hadžimulić Međedović vraća nas vremenu koje smo zaboravili u modernome svijetu, prepustili se virtualnome i otuđili jedni od drugih, od sebe samih. Zato je ovaj roman putokaz ka čovjeku, ljudskosti, moralnim vrijednostima, a posebno ljubavi kao vodilje života, što su prepoznali i posjetioci ove promocije. Dilista Hadžimulić Međedović je spisateljica iz Bosanske Dubice s bihaćkom adresom i do sada je napisala više knjiga i romana koji su imali zapažen prijem kod čitalačke publike.