U požaru koji je danas u ranim jutarnjim satima zahvatio imanje Mirsada Hodžića u selu Tomina, desetak kilometara od Sanskog Mosta, izgorjela je stambena jedinica s garažom, te je pričinjena velika materijalna šteta. Pripadnici vatrogasne jedinice Sanski Most, koji su po dojavi stigli na lice mjesta, spriječili su da se požar proširi na ostatak kuće i tako načini neuporedivo veću štetu.

U trenutku izbijanja vatre u objektu se nalazila Mina Hodžić, supruga vlasnika, te njena unuka koja je stigla na odmor iz Švajcarske gdje živi i radi sa prijateljem.

Inače, Hodžići su švajcarski penzioneri i dio godine provode u zavičaju. Svi ukućani su na vrijeme uspjeli izaći iz objekta u plamenu i pri tome niko nije povrijeđen. Vatrogasci su uspjeli spriječiti da se požar prošiti na okolne objekte u čemu su im pomogle komšije i drugi mještani Tomine. Kako su nas informisali, pripadnici vatrogasne jedinice pokazali su veliku hrabrost prilikom gašenje vatre pri čemu se posebno istakao Gojko Blagojević.

Materijalna šteta na objektu je velika i iznosi više desetina hiljada maraka, a vatra je oštetila i automobil koji se nalazio u garaži. U ovome trenutku nije poznato šta bi moglo da bude uzrok požara, a više informacija biće poznato nakon što policija i protivpožarni inspektor obave uviđaj.