Povodom Nedjelje djeteta, u nedjelju 01. oktobra, u Pozorištu Prijedor biće izvedena predstava “Mala princeza”, s početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje Grad Prijedor priprema za najmlađe sugrađane u Nedjelji djeteta. U utorak, 3. oktobra, u Galeriji “Sreten Stojanović” biće održana jednodnevna radionica za male umjetnike pod nazivom “Kako nastaje umjetničko djelo”. Radionica počinje u 12 h, a vodiće je akademski slikar Boris Eremić.

Istog dana, u 18 h, Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” prirediće “Čajanku uz bajke” za prijedorske mališane. “Čajanka” u Gradskoj čitaonici počinje u 18 h. Za srijedu su najavljene zabavno-kreativne aktivnosti “Moj crtež, moj svijet”. Na platou ispred Gradske uprave Prijedor crtaće djeca iz vrtića “Radost” i “Miki i Mini”, sa početkom u h. U četvrtak, 5. oktobra, u Pozorištu Prijedor biće održan Karneval zabave.

U 17 h počeće čitaonice i pričaonice, kreativne radionice sa mališanima, sve to u holu pozorišta, dok će u 18 h uslijediti muzičko-edukativni interaktivni program sa prijedorskim glumcima. Tradicionalni dječiji maskenbal i defile gradskim ulicama najavljen je za petak, sa početkom u 10 h.