U centru Prijedora će sutra, privremeno biti obustavljen saobraćaj povodom Evropske sedmice mobilnosti, najavljeno je iz Gradske uprave. Obustava saobaćaja u Danu bez automobila biće od 11.00 do 14.00 h.

Zona bez automobila biće u dijelu Ulice Miloša Obrenovića od Trga majora Zorana Karlice do raskrsnice sa Ulicom Jovana Raškovića, cijelom dužinom Ulice Jovana Raškovića, u dijelu Ulice Nikole Pašića od raskrsnice sa Zanatskom do ulaza na parking dvorane, u dijelu Svetosavske od raskrsnice sa Ulicom Nikole Pašića do ulaza na parking Jereza i u dijelu Zanatske od Trga majora Zorana Karlice do ulaza na parking Jereza.

“Pozivamo građane, učenike, nevladine organizacije, sportska i ekološka društva, da se priključe ovoj manifestaciji i uzmu aktivno učešće u obilježavanju ovog značajnog ekološkog datuma, te tako doprinosu očuvanju životne sredine i svog zdravlja”, navodi se u saopštenju.

Obustava saobraćaja omogućiće građanima da uživaju u aktivnostima kao što su pješačenje, vožnja biciklima, rolerima i trotinetima, sportska rekreacija, te dječije igraonice.