Milorad Dodik ima jednu brigu manje. Naime, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine neće pokrenuti istragu povodom krivične prijave koju su protiv Dodika i drugih podnijeli SDS, PDP, Lista za pravdu i red i Narodni front, u kojoj su tvrdili da se desila izborna prevara na Općim izborima koji su održani 2022. godine.

Ovu informaciju objavio je zastupnik PDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Branislav Borenović na svom profilu na društvenoj mreži X.

– Nevjerovatno sramna odluka Tužilaštva BiH o nesprovođenju istrage povodom naše krivične prijave za izborne prevare na posljednjim općim izborima.

Još sramnije je obrazloženje da Tužilaštvo BiH smatra da, i pored stotina predočenih dokaza, ne postoji osnov sumnje da su Dodik i SNSD počinili bilo koje od krivičnih djela izborne prevare, povrede slobode opredjeljenja birača, prevare pri glasanju, povrede tajnosti glasanja i uništenja krivičnih isprava.
Još jedan pokazatelj da postoji jasna sprega pravosuđa i vladajuće SNSD političke strukture, da je nečinjenje, nezamjeranje i nekažnjavanje izborne, ali i svake druge korupcije, nažalost, postao model ponašanja i življenja u ovoj zemlji.

Taman se šalje katastrofalna poruka, pred još jedne izbore, da je izborna krađa dopuštena – poručio je ogorčeni Borenović.